Voor het gebruik van jouw studio betaal je maandelijks, maar jij bepaalt hoe. Hoe werkt het? Dat leggen we je hier uit.

HOEVEEL BEDRAAGT DE PRIJS VOOR EEN STUDIO?

Om te bepalen welke huurprijs wij maximaal mogen vragen voor een studio, heeft de overheid een puntensysteem ontwikkeld. Het puntensysteem geeft de kwaliteit van de studio in punten weer.

Elk onderdeel van de studio, zoals oppervlakte en energielabel, krijgt punten. Ook de WOZ-waarde van de studio telt mee in de puntenberekening. Het totaal aantal punten levert een maximale huurprijs op. Meer mogen we niet vragen, wel minder. Zo zorgen we dat we altijd een eerlijke prijs verbinden aan jouw studio.

De prijzen verschillen per locatie. Kijk voor meer informatie over de studioprijs van een specifieke locatie bij:
Student Experience Amsterdam Zuidas
Student Experience Amsterdam Amstel
Student Experience Amsterdam NDSM

MOET ER WORDEN BETAALD MET AUTOMATISCHE INCASSO?

Als je je contract ondertekent, vragen we je ons te machtigen de huur elke maand automatisch van je rekening af te schrijven. Je hebt er geen omkijken naar en zo betaal je altijd op tijd, ook als je bijvoorbeeld op vakantie bent. De huur wordt aan het einde van de maand afgeschreven. Het is ook mogelijk dat een ander de huur voor je betaalt (bijvoorbeeld je ouders).

Alhoewel automatische incasso de meest handige manier is om te betalen (zo weet je zeker dat je altijd op tijd betaalt), kun je ook met andere methoden betalen. Meer informatie daarover vind je hier.

IS HET MOGELIJK OM HUURTOESLAG AAN TE VRAGEN?

Huurtoeslag aanvragen is mogelijk mits je 23 jaar of ouder bent en op één van de volgende Student Experience locaties woont: Amsterdam Zuidas, Amsterdam Amstel, Amsterdam NDSM.

Wil je weten op hoeveel huurtoeslag jij aanspraak maakt? Hiervoor kun je een proefberekening maken. Dit doe je direct bij de Belastingdienst door hier te klikken.

Bij de berekening van de huurtoeslag dien je de kale huurprijs aan te houden.

Er zijn daarnaast subsidiabele servicekosten die je kunt opgeven bij de aanvraag van huurtoeslag. Subsidiabele servicekosten zijn onderdelen van de servicekosten die je mag meetellen in de berekening van jouw huurtoeslag. Er geldt een maximumbedrag van €12 per onderdeel.

De subsidiabele servicekosten bij Student Experience zijn:

  • Schoonmaakkosten voor gemeenschappelijke ruimten;
  • Energiekosten voor gemeenschappelijke ruimten (35% van de totale energiekosten);
  • Huismeesterkosten.
WANNEER KAN DE HUUR VERHOOGD WORDEN?

Ieder jaar passen wij de netto huur (dit is de kale huur zonder servicekosten) aan. De overheid bepaalt met hoeveel procent de huren maximaal mogen stijgen. Vóór 1 mei van ieder jaar ontvang je ons een e-mail met de nieuwe prijs. De aanpassing van de huurprijs gaat altijd in op 1 juli.

BETAAL IK EEN WAARBORGSOM VOOR DE STUDIO?

Ja, voordat je incheckt dient er een borg betaald te zijn. De hoogte van de borg kun je terugvinden bij de informatie over de desbetreffende locatie. Wij zullen (het restant van) de borg twee maanden na het einde van het contract terugbetalen aan de huurder.