Yes! Je bent ingeloot voor een studio! Hoe werkt een contract van Student Experience? We leggen het je hier uit.

CONTRACT STUDENTEN STUDIO EN VOORWAARDEN

Alle Student Experience studio’s zijn alleen beschikbaar voor studenten. Daarom heeft ieder contract een campusclausule. Daarin staat dat je na het afronden van jouw studio nog maximaal een half jaar bij Student Experience mag blijven wonen. Indien je stopt met studeren ben je verplicht om dit bij ons aan te geven. Ook dan mag je nog maximaal 6 maanden bij ons blijven wonen.

Bij het inchecken dien je als student ingeschreven te staan bij een MBO-, HBO- of WO-onderwijsinstelling. Je dient ieder jaar voor 1 oktober een bewijs van inschrijving te uploaden via de Service Portal. Op je bewijs van inschrijving moeten de volgende gegevens zichtbaar zijn:

  • Naam
  • Studiekeuze
  • Onderwijsinstelling
  • Studiejaar
IS ER EEN MINIMALE HUURPERIODE?
Student Experience Amsterdam Zuidas, Amsterdam Amstel en Amsterdam NDSM

Ja, het contract wordt afgesloten voor minimaal één jaar. Na dit jaar kun je je contract beëindigen met inachtneming van de wettelijke opzegtermijn van één maand. Meer informatie over het wijzigen of beëindigen van je contract kun je vinden in de Service Portal.

Student Experience Amsterdam Minervahaven

Binnenkort start de inschrijving bij Student Experience Amsterdam Minervahaven. Deze nieuwe locatie is niet alleen het meest duurzame studentencomplex van Europa, maar het is ook de enige locatie van Student Experience waar je korter dan een jaar kunt verblijven. Dit kan tot een jaar, meer informatie vind je in de advertentie van de studio. Tevens teken je hier voor een gemeubileerde studio en beschik je over alle diensten die deze locatie biedt. Full service wonen dus!

IS HET MOGELIJK OM TIJDELIJK IEMAND ANDERS IN MIJN STUDIO TE LATEN WONEN?

Ja, dat is zeker mogelijk! Wanneer jij een periode in het buitenland gaat studeren bijvoorbeeld, kan er voor maximaal zes maanden iemand anders jouw studio betrekken.

Onderhuren is niet toegestaan. Wel is het mogelijk om huisbewaring aan te vragen. Dit doen we zodat wij degene die in jouw studio komt kunnen ontmoeten en we met z'n allen op een lijn zitten over wonen bij Student Experience. Je zou ook willen dat we dat bij jouw buren zouden doen, toch?

Huisbewaring dient altijd voorafgaand aan de huisbewaringsperiode te worden aangevraagd. Indien dit niet wordt gedaan, is er sprake van onderhuur. Meer informatie over de regels en voorwaarden en het aanvragen van huisbewaring kun je vinden in de service portal.

Bedoel je samenwonen in Student Experience? Dat is helaas niet mogelijk.