Hoe kan de huur worden opgezegd?

Digitaal via een melding op je persoonlijke pagina, per e-mail of andere wettelijk toegestane middelen. Je hebt een opzegtermijn van een maand.

Wij willen je erop wijzen dat je een huurcontract aangaat voor minimaal 1 jaar. Het is niet mogelijk om je huurcontract eerder op te zeggen. Meer informatie hierover kun je terugvinden in je huurcontract.

Wordt mijn woning geïnspecteerd?

Je dient je woning leeg, schoon en in goede staat achter te laten. Daarom inspecteert de huismeester jouw woning op eventuele gebreken. Er wordt een voorinspectie en een eindinspectie uitgevoerd. Deze afspraken staan vermeld in de bevestiging van je huuropzegging. De eindinspectie vindt plaats op ongeveer de laatste dag van je huurcontract. Ben je niet in de gelegenheid om bij de inspectie aanwezig te zijn, dan kun je de afspraak verzetten.

Als bij de eindinspectie gebreken worden geconstateerd, dan dien je het herstel daarvan te betalen. De kosten van het herstel worden voor de uitvoering van de werkzaamheden bekend gemaakt. Als de gebreken zo ernstig zijn dat de woning na je vertrek niet direct opnieuw kan worden verhuurd dan wordt - voor het aantal dagen dat de woning leegstaat - huur bij je in rekening gebracht.

Voor meer informatie over de oplevering van je woning kun je kijken op je persoonlijke pagina.