Hoe kan ik mij inschrijven bij Student Experience?

Je kunt je op dit moment via de website inschrijven voor een studentenwoning in AmstelHome, Ravel Residence of Nautique living. Indien je hier interesse in hebt kun je via ‘Beschikbaarheid’ het inschrijfproces volgen. Als er een woning beschikbaar komt wordt deze van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur vrijgegeven op de website. Je kunt je alleen inschrijven als er een woning beschikbaar is. Het is niet mogelijk om een woning over te nemen van een huidige bewoner die opzegt.

Kan ik worden geïnformeerd als er een woning beschikbaar komt?

Student Experience werkt niet met een wachtlijst. Iedere student heeft een kans op een woning. Je kunt je alleen inschrijven als er een woning beschikbaar is. De beschikbaarheid wordt van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur bijgewerkt. Diegene die als eerste het reserveringproces heeft doorlopen is verzekerd van een woning.


Is er een wachtlijst?

Nee, Student Experience werkt niet met een wachtlijst. Iedereen heeft een kans op een woning. Wij adviseren je om de website in de gaten te houden voor informatie over beschikbaarheid.

Moet ik op het moment van inschrijving ingeschreven staan bij een onderwijsinstelling?

Je dient op het moment van intrek ingeschreven te staan bij een onderwijsinstelling.

Op het moment van intrek in een woning bij AmstelHome of Nautique Living dien je ingeschreven te staan als student bij een MBO-, HBO- of WO-onderwijsinstelling. Je dient dan een kopie van een geldige collegekaart of een geldig inschrijvingsbewijs van de onderwijsinstelling te overhandigen.

Op het moment van intrek in een woning bij Ravel Residence dien je ingeschreven te staan als voltijd student bij een MBO-, HBO- of WO-onderwijsinstelling in de regio Amsterdam. Je dient dan een kopie van een geldige collegekaart of een geldig inschrijvingsbewijs van de onderwijsinstelling te overhandigen waaruit duidelijk blijkt dat je voor het lopende studiejaar voltijd studeert aan een onderwijsinstelling in de regio Amsterdam.


Kan ik mij inschrijven met 2 personen in één woning?

Nee, dat is wettelijk niet toegestaan.