Ben je 23 jaar of ouder? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor huurtoeslag vanuit de Belastingdienst. Dit is een tegemoetkoming van de overheid voor mensen met een lager inkomen. Hiervoor gelden een paar voorwaarden, die we je hieronder uitleggen.

  • Je bent 23 jaar of ouder
  • De toeslag bedraagt ongeveer €245 per maand
  • De student dient een zelfstandige woonruimte te hebben (dit is het geval bij Student Experience Amsterdam Zuidas, Amstel en NDSM, maar niet bij Minervahaven).
IK BEN JONGER DAN 23 JAAR. MAAK IK OOK AANSPRAAK OP HUURTOESLAG?

Studenten jonger dan 23 jaar kunnen bij Student Experience geen huurtoeslag aanvragen. Volgens de belastingdienst mag de huur (voor personen jonger dan 23 jaar) namelijk maximaal €425,- per maand bedragen om in aanmerking te komen voor een huurtoeslag.

PROEFBEREKENING MAKEN

Wil je weten op hoeveel huurtoeslag jij aanspraak maakt? Hiervoor kun je een proefberekening maken. Dit doe je direct bij de Belastingdienst door hier te klikken.

Bij de berekening van de huurtoeslag dien je de kale huurprijs aan te houden.

Er zijn daarnaast subsidiabele servicekosten die je kunt opgeven bij de aanvraag van huurtoeslag. Subsidiabele servicekosten zijn onderdelen van de servicekosten die je mag meetellen in de berekening van jouw huurtoeslag. Er geldt een maximumbedrag van €12 per onderdeel.

De subsidiabele servicekosten bij Student Experience zijn:

  • Schoonmaakkosten voor gemeenschappelijke ruimten;
  • Energiekosten voor gemeenschappelijke ruimten (35% van de totale energiekosten);
  • Huismeesterkosten.
Je vindt de bedragen op het overzicht van Mijn maandelijkse kosten.
NU HUURTOESLAG AANVRAGEN

Huurtoeslag vraag je direct bij de Belastingdienst aan. Klik hier om het proces te starten.