Student Experience Amsterdam Minervahaven is speciaal voor studenten die tijdelijk naar Amsterdam komen voor bijvoorbeeld een studie of stage.

Alle faciliteiten zijn aanwezig zodat jij optimaal kan presteren en genieten van jouw korte tijd in Amsterdam. Zo kun je gratis gebruik maken van de gym, meedoen met sportevenementen, worden er co-study events georganiseerd en staan er fietsen, e-bikes en e-cars klaar waarmee jij binnen 10 minuten in het centrum van Amsterdam bent.

COMMUNITY EN EVENTS

We helpen je graag met alles halen uit jouw tijdelijke verblijf in Amsterdam. Het leukste is natuurlijk om dit samen met medestudenten te doen!

Onze lounges, game corner, studieruimtes en gym zijn de perfecte plekken om nieuwe vrienden te maken en elkaar op veilige afstand te ontmoeten.

Nerveus om op iemand af te stappen? Kom naar een van onze events!

Heb jij moeite om gefocust te blijven bij het leren? Kom naar onze co-study events! Samen studeren, hulp bij dat moeilijke artikel en in de pauzes met elkaar weer opladen. Samen met nieuwe vrienden maakt dit je dag een stuk leuker!

Van een ademhalingsexpert leren ademhalen voor ultieme concentratie, met een coach je doelen visualiseren of met een creative genius jouw meest creatieve plannen op papier zetten? Doe mee met een inspiratiesessie en pas je nieuwe skills meteen toe op je studie, stage of afstudeeronderzoek.

Ben je helemaal uit je concentratie en wil je samen met je studievriend even een luchtje scheppen? Doe dan nieuwe energie op tijdens een van onze events op het rooftop sportveld. Met elkaar een potje voetballen, je studiestress eruit trappen tijdens een kickboxtraining of helemaal tot rust komen met een yogasessie. Terwijl je fanatiek aan het sporten bent geniet je ook nog eens van het uitzicht op 't IJ. Kun jij je een betere plek wensen?

OMGEVING

Student Experience Amsterdam Minervahaven bevindt zich in de hippe Houthavens. State of the art architectuur en hoofdkantoren van media- en modebedrijven maken deze buurt bruisend. Verblijven in de havens van Amsterdam betekent een verblijf aan het water. Met een bootje 't IJ op of een van de vele pontjes pakken, alles is mogelijk.

Met de fiets ben je in 10 minuten bij station Amsterdam Centraal, station Amsterdam Sloterdijk en zelfs in het centrum van Amsterdam. Uiteraard kun je ook de bus pakken: de dichtstbijzijnde bushalte vind je op 3 minuten lopen.

Naar je studie?
De Universiteit van Amsterdam Roeterseiland en de Hogeschool van Amsterdam Amstelcampus zijn op 20 minuten fietsafstand. Ga jij naar de Vrije Universiteit van Amsterdam? Daar fiets je in slechts 35 minuten naartoe.

Schiphol Airport is 10 minuten met de trein vanaf station Amsterdam Sloterdijk.

Veilige rit
Pak een van de gratis fietsen om de stad te verkennen, maar houd rekening met het verkeer. De drukte van de stad en haar vele fietsers kan overweldigend zijn, maar met deze tips ben je binnen no-time een echte pro in het Amsterdamse fietsverkeer.

DUURZAAM

Student Experience Amsterdam Minervahaven is het meest duurzame studentencomplex van Europa. Drie façades van het gebouw zijn van volledig voorzien van zonnepanelen: de energie die jij verbruikt wekken we dus zelf op! In het gehele pand wordt geen gas gebruikt en overal hangt LED verlichting. Deze en andere innovatieve oplossingen zorgen ervoor dat we een minimale CO2-uitstoot hebben.
Uitzicht op groen op het dak en in de tuin? Dan kijk jij naar mossen, grassen, kruiden en planten die de lokale flora en fauna ondersteunen.

Jij kan ook bijdragen aan het duurzame karakter van de locatie. Pak gratis een van onze deelfietsen! Recycle jouw afval in onze recycling room en ga bewust met energie om. Zo creëren we samen een groenere wereld.

Wil je meer weten over de duurzaamheid van het complex? Bekijk dan onze BREEAM certificering!