Life is chill aan de waterkant van Amstel.

Binnentuin, Amsterdam Amstel

Student Experience
Amsterdam Amstel

Bij Student Experience Amsterdam Amstel kijken 520 studenten van over de hele wereld uit over het beroemde water van Amsterdam. Maar ook de binnentuin van dit gebouw is populair: relaxen in een hangmat of drankjes met vrienden aan de picknicktafels… Wat wordt het? We bieden je alle faciliteiten om thuis goed te kunnen studeren of relaxen.
Even de stad in? Op de fiets ben je binnen een kwartier in het centrum.
Jouw studio van 21m2 met eigen badkamer en keuken maakt dat dit de perfecte mix is tussen je eigen stekje hebben en wonen in een super sociale studenten community.

Bekijk studio beschikbaarheid

Amsterdam Amstel informatie

Studio specs

Afmetingen van de studio

De Student Experience Amstel studio’s hebben een vloeroppervlakte van 21m² (+/- 7 bij 3 meter) en zijn inclusief een eigen keuken en badkamer. De hoogte van de woning is ongeveer 260 cm. Op je service portal kun je een plattegrond van de studio vinden.

Keuken en badkamer

Keuken
De keuken is voorzien van een keukenblad van ongeveer 2 meter, inclusief de spoelbak. Er zijn zowel bovenkastjes als onderkastjes aanwezig. De keuken heeft een elektrische 2-pitskookplaat (keramisch) en een afzuigkap. Indien je een ongemeubileerde studio huurt, dien je zelf voor een koelkast te zorgen. Hiervoor is ruimte onder het keukenblad aanwezig. Als je de volgende afmetingen aanhoudt voor de koelkast dan weet je zeker dat deze past: 55 cm x 86 cm x 57 cm (breedte x hoogte x diepte).

Badkamer
De badkamer is voorzien van een douche, wastafel en toilet. De douche heeft een thermostaatkraan en douchestang met doucheslang en handdouche. Boven de wastafel hangt een spiegel met daaronder een wandplankje waarop je toiletspullen kunt plaatsen. Verder vind je in de badkamer o.a. een toiletrolhouder, een toiletborstel en in de hoek nog een extra wandplankje.

Vloerbedekking

In iedere studio ligt een antraciet kleurige vloerbedekking.
Het is toegestaan om laminaat te leggen in de studio, over de vloerbedekking heen. Het is niet nodig om een ondervloer te leggen. Wij adviseren je een dikte van maximaal 6 mm aan te houden. De studio zal na je verblijf weer in originele staat moeten worden teruggebracht.

Gordijn- en fotorails

Gordijnrails
In iedere studio hangen gordijnrails over de gehele breedte van de ruimte. De breedte van de studio kun je terugvinden op de plattegrond op je Service Portal. Deze gordijnrail is geschikt voor gordijnhaakjes. Er hangen in totaal 32 oogjes aan de rail (16 per zijde).

Fotorails
Het is niet toegestaan om in de muren te boren of om er foto’s aan te plakken. Daarom is er in iedere studio een rails te vinden waaraan je bijvoorbeeld foto's, afbeeldingen of kaartjes kunt ophangen.

TV- en internetaansluiting

Iedere studio heeft een TV- en internetaansluiting van Ziggo. De kosten van TV en internet zijn opgenomen in de servicekosten, dus je hoeft hiervoor niet een apart abonnement af te sluiten. Je dient zelf zorg te dragen voor een utp kabel (netwerk kabel) en een coax kabel voor het aansluiten van het internet en de televisie. Indien je in de studio gebruik wilt maken van wifi dan dien je een router aan te schaffen. Voor vragen met betrekking tot je tv- en internetaansluiting kun je kijken op de website van de ittdesk.

Registratiepagina klant/relatienummer
Ben jij op de registratiepagina van ittdesk? Vul dan onder klant/relatienummer het volgende nummer in: 14999999999. Met deze code ontvang jij de juiste aansluiting in je studio.

 

Studievoorwaarden

Amsterdam Amstel

Wil jij liever een zelfstandige studio dan een studentenkamer? Om een studio bij Student Experience Amsterdam Amstel te huren dien je te voldoen aan de voorwaarde dat je een vol- of deeltijd studie volgt in Nederland.

Prijzen

Prijsstructuur

De studio’s van Student Experience Amsterdam Amstel hebben een vloeroppervlakte van 21 m² en beschikken allemaal over een eigen keuken en badkamer. Alle studio’s zijn voorzien van een televisie- en internetaansluiting. De prijs is gebaseerd op het woningwaarderingssysteem van de overheid. Dit is een puntensysteem dat bepaalt wat de maximale prijs van een studio mag zijn.

Kosten

De prijs (exclusief servicekosten) voor een studio in Student Experience Amstel bedraagt € 595*.
De servicekosten zijn € 128 per maand inclusief warmte, elektra en water.
* met uitzondering van 8 grotere studio’s (vloeroppervlakte 27 m²). Hiervan bedraagt de prijs € 640.

De waarborgsom is € 1120 en dient betaald te zijn voordat je de studio betrekt.

Huurtoeslag

Ben je 23 jaar of ouder? Dan kun je huurtoeslag aanvragen. Of je hier recht op hebt, is afhankelijk van je inkomen.

Bekijk studio beschikbaarheid

Neem een
360º kijkje

Maak een virtuele wandeling! Met de 360-graden tour heb je alle highlights van dit complex zo ontdekt.  

Faciliteiten in Amsterdam Amstel

Study room

Studeren zonder afgeleid te worden? De studieruimte is een lichte, open ruimte waar je in alle rust kunt studeren.

Hier worden ook onze Co-Study Events georganiseerd, zodat jij samen met je buren maximaal kunt focussen, afgewisseld door pauzes met gezonde snacks en leuke activiteiten.

Lounge

De lounge bevindt zich op de begane grond en bestaat uit zithoeken waar je met medestudenten kunt relaxen, tv kijken of (online) spelletjes spelen.

24/7 locatiebeheerder en security

Elke dag van 06.00 tot 22.00 uur is er een locatiebeheerder in het complex aanwezig en tijdens de nacht kun je een beroep doen op de beveiliger. Daarnaast zijn er op diverse plaatsen beveiligingscamera's aanwezig.

Sportveld op het dak

Alle Student Experience locaties hebben een sportveld op het dak. Je kunt tussen 09.00 tot 22.00 uur gebruik maken van het sportveld en de overige faciliteiten op het dak.

Kunnen er (foto)shoots worden gehouden?
Iedereen kan een verzoek indienen voor het gebruik van de locatie voor een foto- of videoshoot. Dit kan bijvoorbeeld voor school- of afstudeerprojecten, eigen werk, maar ook voor commerciële foto of video shoots. Meer informatie kun je hier vinden. 

Private dining room

In de private dining room kun je gezellig met familie of vrienden koken en een diner organiseren. Maar je kunt deze ruimte bijvoorbeeld ook gebruiken om je verjaardag te vieren.

Het reserveren van de private dining room verloopt via de receptie van het complex.

Service portal

Voor meer informatie over Student Experience kun je terecht in de online service portal. Hier kun je de meeste zaken snel en gemakkelijk regelen, zoals je check out of het indienen van een reparatieverzoek.

Game corner

In de game corner kun jij laten zien dat je de beste in tafelvoetballen, poolen, tafeltennissen of darten bent. Daarnaast is het mogelijk om je eigen spelcomputer aan te sluiten op het grote televisiescherm in de lounge.

Binnentuin

Beschut genieten van je kopje koffie? Dat kan in de binnentuin op een van de zitjes of hangmatten. Door het planten van speciale mossen, grassen en bloemen worden er bepaalde (bedreigde) diersoorten aangetrokken, zoals vogels en bijen. 

Medische faciliteiten

Student Experience werkt samen met verschillende huisartsenpraktijken en een tandarts. Zo heb je altijd makkelijk toegang tot zorg. Kijk hier voor de dichtsbijzijnde huisarts of tandarts voor jouw locatie. 

Kopieermachine

In het complex is een kopieer-, print- en scanapparaat aanwezig. Tegen vergoeding kun je hier gebruik van maken.

Vending machine

Lekkere trek? Op alle locaties zijn vending machines te vinden waar je tegen betaling een snack of wat te drinken uit kunt halen.

Laundromat

De Student Experience laundromat is een self-service laundromat waar je tegen betaling gebruik kan maken van professionele wasmachines en drogers. Bij iedere was wordt automatisch wasmiddel toegevoegd. Eigen wasmiddel gebruiken is niet toegestaan en zorgt voor vlekken in je wasgoed.

In de laundromat is ook een strijkplank aanwezig. Een strijkbout kan worden geleend bij de receptie.

Horeca

Bij sommige locaties is er horeca aanwezig.

Bij Zuidas vind je Bagels & Beans en Bar Valdi.
Bij Amstel vind je Amstel Place

 

Fietsenstalling

Er is een overdekte fietsenstalling aanwezig. Indien er plek is, kun je hier je fiets plaatsen. Voor de overige fietsen is er buiten voldoende ruimte. Hier kun je ook je scooter plaatsen en er is de mogelijkheid om (betaald) te parkeren.

Duurzaam wonen

Wist je dat onze Amstel locatie compleet modulair gebouwd is? Dat betekent dat het gebouwd is om uit elkaar te kunnen halen en op een andere plek weer in elkaar te kunnen zetten met minimale impact op het milieu. Maar daarnaast doen we nog meer om wonen bij ons zo duurzaam mogelijk te maken. Goede recycling en optimale energie-inkoop zorgen dat we de CO2-voetafdruk geminimaliseerd wordt. Ook zorgen onze online platforms dat we een duurzame community bouwen waarin delen, sociale initiatieven en recyclen de norm zijn.

Wat onze bewoners zeggen.

Ik ben blij dat ik bij Amsterdam Amstel ben gaan wonen. Er valt elke dag iets te beleven en de omgeving is top. Hiernaast verbreed het mijn sociale kring op elk bedenkelijk niveau.

Kim
Amsterdam Amstel

Het mooie aan het wonen bij Student Experience is dat je gemakkelijk in contact komt met andere studenten door de gemeenschappelijke ruimtes en de activiteiten die hier worden georganiseerd. 

Armine
Amsterdam Amstel

There are some serious hoopers out here!

Leon
Amsterdam Amstel

Ontdek onze locaties.

Veelgestelde vragen.

 • Minimale huurperiode

  Student Experience Amsterdam Minervahaven
  Student Experience Amsterdam Minervahaven is de enige short stay locatie van Student Experience. Hier verblijf je maximaal een jaar. De precieze ingangsdatum en verblijfsduur per studio vind je in de studio-advertentie. Tevens teken je hier voor een gemeubileerde studio en beschik je over alle diensten die deze locatie biedt. Full service wonen dus!

  Student Experience Amsterdam Zuidas, Amsterdam Amstel en Amsterdam NDSM
  Je contract wordt afgesloten voor minimaal één jaar. Na dit jaar kun je je contract beëindigen met inachtneming van de wettelijke opzegtermijn van één maand. Meer informatie over het wijzigen of beëindigen van je contract kun je vinden in je service portal.

 • Inschrijven

  Wil je op de hoogte gehouden worden van ons studio-aanbod? Schrijf je dan gratis in. Zo krijg je een melding als er een nieuwe studio beschikbaar komt. Bij de inschrijving geef je je voorkeuren op, zo krijg je alleen meldingen over voor jou interessante studio’s.

  Voor de locaties Amsterdam Zuidas, Amsterdam Amstel en Amsterdam NDSM wijzen we studio's toe op basis van een eerlijke en anonieme loting. 

  Je kunt je inschrijven als woningzoekende als je studeert en ouder bent dan 16 jaar.
  Schrijf je je in met meerdere e-mailadressen om zo jouw kansen te vergroten? Dan word je automatisch uit het systeem verwijderd.

  Studievoorwaarden
  Voor Amsterdam Zuidas:
  - Je volgt een voltijd studie in Amsterdam

  Voor Amsterdam Amstel en Amsterdam NDSM:
  - Je volgt een vol- of deeltijdstudie in Nederland

  Voor Amsterdam Minervahaven:
  - Voorwaarde om te verblijven in het studentencomplex Amsterdam Minervahaven is dat je ingeschreven staat bij een onderwijsinstelling in het binnen- of buitenland en dat je voor je studie tijdelijk in Nederland verblijft. Dit kan zijn voor bijvoorbeeld een studieperiode, een stage of PhD verbonden aan een Nederlandse- of buitenlandse onderwijsinstelling.

 • Reactieoverzicht

  Hier kun je inloggen voor een overzicht van jouw reacties op de huidige beschikbare studio’s.

 • Huurtoeslag

  Huurtoeslag aanvragen is mogelijk mits je 23 jaar of ouder bent en op één van de volgende Student Experience locaties woont: Amsterdam Zuidas, Amsterdam Amstel, Amsterdam NDSM (dus niet Amsterdam Minervahaven).

  Wil je weten op hoeveel huurtoeslag jij aanspraak maakt? Hiervoor kun je een proefberekening maken. Dit doe je direct bij de Belastingdienst.

  Bij de berekening van de huurtoeslag dien je de kale huurprijs aan te houden.

  Er zijn daarnaast subsidiabele servicekosten die je kunt opgeven bij de aanvraag van huurtoeslag. Subsidiabele servicekosten zijn onderdelen van de servicekosten die je mag meetellen in de berekening van jouw huurtoeslag. Er geldt een maximumbedrag van €12 per onderdeel.

  De subsidiabele servicekosten bij Student Experience zijn:

  • Schoonmaakkosten voor gemeenschappelijke ruimten;
  • Energiekosten voor gemeenschappelijke ruimten (35% van de totale energiekosten);
  • Huismeesterkosten.

  Je vindt de bedragen in het overzicht van Mijn maandelijkse kosten.

  Huurtoeslag vraag je direct bij de Belastingdienst aan. Klik hier om het proces te starten.

 • Gemeentelijke belastingen en heffingen

  De door de overheid geheven belastingen en heffingen zijn geen servicekosten. De verhuurder verleent daar immers geen diensten voor. Voor de afvalstoffenheffing, waterschapslasten en rioolheffing ontvang je zelf een aanslag van de gemeente.

  Indien je inkomen laag is, kun je voor bepaalde belastingen en heffingen kwijtschelding aanvragen. Op de site van de Dienst Belastingen van de Gemeente Amsterdam kun je lezen welke belastingen en heffingen je precies dient te betalen en hoe je hiervoor kwijtschelding kunt aanvragen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Get in touch.

Staat je antwoord hier niet tussen? Ga naar onze FAQ-pagina of neem contact met ons op. Direct contact opnemen met de locatiebeheerder van jouw locatie? Je vindt zijn nummer bij de receptie en in jouw service portal