Groen van jaloezie: maak indruk met duurzaam én feestelijk ingepakte cadeaus

Met de feestdagen voor de deur kan het grote inpakken weer beginnen. Helaas komt hier een hoop niet recyclebaar papier en plastic aan te pas dat vervolgens op de grote afvalberg eindigt. Met onderstaande alternatieve manieren om cadeautjes in te pakken ben je niet alleen duurzaam bezig, maar win je hoogstwaarschijnlijk ook nog de originaliteitsprijs. En dat is makkelijker dan je denkt!

Furoshiki chic

Furoshiki is een eeuwenoude inpaktechniek uit Japan en betekent letterlijk ‘inpakdoek’. Je kunt hier oude stofjes voor gebruiken die je al in huis hebt. Denk aan een oud tafelkleed, t-shirt of hydrofiele doek. Maar je kunt ook nieuwe stoffen met hippe printjes kopen. Hiermee geef je eigenlijk 2 cadeaus tegelijk, want de stof waar het cadeau in zit kan de ontvanger voor meerdere dingen gebruiken. Bij Lush vindt je de mooiste ‘inpak’doeken en handige tips voor hergebruik. Bekijk deze video om een pro furoshiki inpakker te worden.

lush-gift-wraps(1).jpeg

Cadeaudoosje of -tasje

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Je kunt op de meeste plekken voor weinig geld handige inpakdoosjes en -tasjes kopen. Kijk voor de leukste exemplaren eens bij: Sostrene Grene, Dille & Kamille, Hema en Xenos. Na het uitpakken kunnen deze doosjes gebruikt worden als opbergdoos of om opnieuw een cadeau in te verpakken. Ideaal wanneer je niet veel tijd hebt om je cadeaus in te pakken of als je cadeau een moeilijke vorm heeft.

nieuwsberichten-website-3.jpg

Creatief met potten en pannen

Soms vergeten we hoeveel inpakmateriaal we eigenlijk al in huis hebben liggen. Van een oude schoenendoos tot weckpotten, blikken en wc-rollen; een echte knutselkoning(in) tovert alles om in een prachtige cadeauverpakking. Je kunt deze verpakkingen natuurlijk feestelijk versieren met verf, stickers, persoonlijke boodschappen en glitters. Met een persoonlijke touch heb je gegarandeerd groot succes! Nog leuker: kan je een doos van de nieuwste PlayStation op de kop tikken? Gebruik deze om een ander cadeautje in te pakken en laat je vriend, broer of neefje denken dat hij een PlayStation krijgt.

recycle.jpg

Cadeaupapier maar dan anders

Alternatieven voor cadeaupapier zijn overal. Heb je nog een restje behang over? Perfect te gebruiken als inpakmateriaal! Evenals kraftpapier, oude kranten, bladzijdes uit boeken en kleurrijke magazinepagina’s. Kies de stijl die bij jouw cadeautje past en maak het af met een lint van touw of een kartonnen label met naam en/of persoonlijke tekst erop.

nieuwsberichten-website-2.jpg

Stijlvol decoreren

Het leukste deel van inpakken is natuurlijk de finishing touch! Ook hier hoeft geen plastic aan te pas te komen en zorgen natuurlijke materialen juist voor een extra luxe uitstraling. Schuif bijvoorbeeld een dennentakje of twijgje onder het lint door of gebruik rozemarijn en eucalyptus voor een geurig effect. Gedroogde bloemen, bladeren en sinaasappelschijfjes lenen zich ook perfect als cadeau decoratie. Maak je cadeau op eenvoudige wijze persoonlijk door er een (zwart-wit) foto van jou en de ontvanger op te plakken. In- en uitpakken is nog nooit zo leuk geweest!

stijlvol-decoreren-kerst.jpg