Co-study sessions

5 redenen om in Amsterdam te studeren

Denk je erover om in Amsterdam te studeren? Zeker doen! Het is een heerlijke plek om te wonen. Ook vind je veel (internationale) bedrijven in Amsterdam en heeft de stad een grote internationale community. In dit artikel vertellen we je de voordelen van studeren in Amsterdam.

 

1. Het is de grootste studentenstad van Nederland

Amsterdam de grootste studentenstad van Nederland met de meeste universitaire studenten. De stad telt meer dan 10 hogescholen en 7 universiteiten waar je allerlei bachelors en masters volgt. Veel studenten studeren aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA), de Universiteit van Amsterdam (UvA) of de Vrije Universiteit (VU). In totaal studeren er meer dan 100.000 studenten in Amsterdam

2. Het is de plek om je carrière te beginnen

Amsterdam is het financiële en zakelijke centrum van Nederland en huisvest meer dan 2.700 internationale bedrijven. Op de Zuidas zijn ruim 800 bedrijven gevestigd. Dit is het belangrijkste zakendistrict van Amsterdam. Je vindt hier bedrijven als Boston Consulting, ABN AMRO, Rabobank, Akzo Nobel, Google en Accenture. Als je van plan bent om stage te lopen bij één van deze bedrijven is Student Experience Amsterdam Zuidas de ideale plek om te wonen.

3. Het heeft een grote internationale community

Studenten komen van over de hele wereld om in Nederland te studeren. Zo ontmoet je gemakkelijk mensen uit andere culturen. Nederland heeft ook sterke banden met andere culturen, het bedrijfsleven en de rest van de wereld.

4. Je reist gemakkelijk overal naartoe

Reizen van Amsterdam naar andere steden in Nederland is makkelijk. Je bent binnen een uur in grote steden als Utrecht, Den Haag, Den Bosch, Rotterdam en Haarlem.

Amsterdam ligt daarnaast dicht bij Schiphol. Vanaf station Amsterdam Zuid reis je in 6 minuten met de trein naar Schiphol. Dit maakt het de perfecte locatie om er op uit te gaan in Europa. Je bent zo in Parijs, Berlijn, Brussel of Londen.

5. Er is genoeg te doen

In Amsterdam zal je je niet vervelen. Hou je van festivals? Naast het wereldbekende Amsterdam Dance Event, is de hele stad sowieso een groot dans Walhalla. Of duik je liever in het rijke culturele erfgoed van Amsterdam? Ga dan de Nachtwacht bekijken in het Rijksmuseum, de replica van het VOC schip in het Scheepsvaartmuseum of het Anne Frank Huis. Ook over de markten van Amsterdam lopen is een fijne tijdsbesteding. Dwaal over de Albert Cuyp markt, koop bloemen op de Bloemenmarkt of ga naar Amsterdams grootste vlooienmarkt op het Waterlooplein om vintage kleding en antiek te kopen. Met je studentenkaart krijg je korting bij musea, bioscopen, cafés en zelfs bij kappers.