Ambitious students – Laat je inspireren door Jacob

Als ondernemer is je netwerk erg belangrijk. Daar weet Jacob Himbert alles van. De student ondernemen weet als geen ander hoe je waardevolle contacten uit je community haalt. Naast en tijdens zijn studie werkt hij hard aan zijn droom. Hij bouwt namelijk aan een persoonlijk merk, dat mensen helpt en beïnvloed in hun reis naar een gezond leven.

 

De gym van de locatie Minervahaven is Jacobs vaste spot. Hij is namelijk gek op gewichtheffen en fitness. Ook houdt hij ervan om mensen te leren hoe je het beste kan trainen en om deze reden heeft hij een certificaat om als personal trainer te werken. Jacob: “Als sinds ik jong ben is fitness mijn passie. Ik hou er van om met mensen te werken en mijn kennis over te brengen op anderen. Als ik met iemand train breng ik zijn doelen altijd nauwkeurig in beeld. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat deze effectief worden bereikt.” 
 
Theorie en praktijk 
Jacob studeert ondernemerschap aan de Team Academy Amsterdam. Jacob: “Gedurende mijn studie heb ik veel theorie geleerd. Ik geloof dat theorie pas echt relevant wordt als je het praktisch kan toepassen. Om die reden heb ik gekozen voor de universiteit waar ik nu aan studeer. Hier leer je echt door te doen. Zo kan ik dus tijdens mijn studie al werken aan mijn eigen fitness merk.”  
 
Gebruik je netwerk 
Als toekomstig ondernemer weet Jacob hoe belangrijk je netwerk is. Hij heeft al 3 bewoners van Student Experience Amsterdam Minervahaven getraind in de gym van het gebouw. En toen hij op zoek was naar een content creator om hem te helpen met de social media van zijn merk, vond hij deze in de Whatsapp groep van Minervahaven. Ik stuurde gewoon: Hey daar, zijn er hier content creators te vinden? En 5 minuten later kreeg ik een appje van iemand. Dat vind ik zo leuk aan het wonen hier, zegt Jacob.
 
Waarde toevoegen 
Het is voor Jacob erg belangrijk om waarde toe te voegen aan de wereld. Om die reden is hij betrokken bij de organisatie ‘Open Arms Netherlands’. Met deze organisatie organiseren ze sport events voor Oekraïense vluchtelingen. Jacob: Ik hou van het enthousiasme van mensen die bij non-profit organisaties werken. Ze zijn gedreven en je ziet in hun ogen dat ze zich echt willen inzetten voor een betere wereld. 
 
Wil je ook eens met Jacob trainen? 
Wil jij graag vaker trainen in de gym? Of weet je niet zo goed hoe je de fitness apparaten in de sportschool moet gebruiken? Tijdens June Sports Month, zal Jacob 4 workshops geven in samenwerking met Student Experience. Tijdens deze workshops leer je meer over oefeningen en het materiaal in de sportschool. Er worden twee workshops georganiseerd in de gym bij Minervahaven en twee in de gym bij Zuidas. In de eerste workshop zal Jacob uitleggen hoe je het beste je bovenlichaam traint en in de tweede hoe je jouw onderlichaam traint. Let get started! Volg Jacob op Instagram om op de hoogte te blijven.