Student Experience breidt de portefeuille uit met 520 studio's in Granada

Student Experience breidt haar portefeuille uit met een nieuw Purpose Built Student Accommodation (PBSA) complex van 520 studio's in Granada, Spanje. Het complex zal worden gerealiseerd op het Parque Tecnológico de La Salud in Granada en opent naar verwachting voor het studiejaar 2023/2024. Voor het technisch design en de uitvoering van het project heeft Student Experience een partnership gesloten met ACCIONA. Dit complex wordt de tweede PBSA ontwikkeling van Student Experience in Spanje. Madrid Pozuelo was de eerste locatie, waarvan de bouw in mei 2021 begon. 

Johan Verweij, oprichter en CEO van Student Experience: "Op de markt in Spanje blijven we een sterke vraag naar studentenhuisvesting zien. Student Experience ligt op schema met het verder uitbreiden van haar portefeuille naar vijf nieuwe studentencomplexen in Spanje. Tegelijkertijd blijven we actief op zoek naar nieuwe kansen op toplocaties in de grootste Spaanse studentensteden. Deze locatie in Granada, een stad met meer dan 60.000 studenten, biedt met zijn centrale ligging hoogwaardige huisvesting voor zowel Spaanse als internationale studenten."

Net als bij de eerdere ontwikkelingen van Student Experience, wordt het Granada-project ondersteund door Rinkelberg Capital Ltd. Rinkelberg is een in Londen gevestigde particuliere investeringsmaatschappij met een focus op directe investeringen in onroerend goed, private equity en vaste inkomsten.

Student Experience Granada

Student Experience Granada zal bestaan uit 520 volledig gemeubileerde studio's met eigen keuken en badkamer. Het nieuwe studentencomplex zal een breed scala aan hoogwaardige faciliteiten, diensten en activiteiten bieden zoals een multifunctionele lounge, zwembad in de sfeervolle binnentuin, paddle court op het dak, fitnessruimte, laundromat, private dining room, verschillende studieruimten en een parkeergarage voor auto's en e-bikes. Het Student Experience team is 24/7 beschikbaar op de locatie. Verder wordt er een breed aanbod aan activiteiten voor en door de studenten georganiseerd. Student Experience heeft tot doel een omgeving te creëren waarin studenten zich intellectueel kunnen ontwikkelen en duurzame vriendschappen kunnen sluiten. Verweij: "Door het bieden van een veilige en sociale omgeving kunnen nieuwe vriendschappen en samenwerking tussen studenten ontstaan en groeien. Samen met onze studenten, relaties en medewerkers vormen we een community waarmee we nieuwe mogelijkheden creëren voor verdere ontplooiing en ontwikkeling van de volgende generatie."