Zo geniet je van je kerstvakantie bij Student Experience Amsterdam

Verblijf je tijdens Kerst en Oud en Nieuw bij Student Experience Amsterdam? Wat fijn! De feestdagen zijn een heerlijke tijd om in Amsterdam te zijn, dus trek er op uit en geniet van de gezelligheid. In dit artikel vind je een aantal activiteiten, waardoor je deze maand December nooit zult vergeten.

Bezoek Het Amsterdamse Winterparadijs  

Vanaf onze Zuidas locatie ben je in 10 minuten bij de Rai, waar van 15 december tot 1 januari Het Amsterdamse Winterparadijs plaatsvindt. Je vindt hier binnen- en buitenijsbanen, meerdere sfeervolle restaurants en een reuzenrad van waaruit je uitkijkt over Amsterdam. Als er een plek is waar je de Nederlandse cultuur kan ervaren dan is het wel hier. Geniet van een avond gevuld met echt Nederlands eten, artiesten en acts.  

Maak een wandeling  

Amsterdam is tijdens de kerstperiode, nog mooier dan het gewoonlijk al is. Dus pak je warm in en wandel door de stad tijdens de gezelligste maanden van het jaar. Bekijk het historische Spuiplein met de gezellige terrasjes, wandel door de prachtige en pittoreske Negen Straatjes en ervaar de folklore van de Jordaan. Een leuke tip: volg de gratis Winter Wonder Wandeling. Deze audiotour laat je het Museumkwartier op een bijzondere manier ontdekken. De wandeling begint bij het Hope kunstwerk voor het Rijksmuseum en  al lopend en luisterend kom je meer te weten over dit gebied en de gebouwen die je er aantreft.  

Bezoek het Amsterdam Light Festival  

Het jaarlijkse Amsterdam Light Festival verlicht de stad in de winter met schitterende lichtkunstwerken. Kunstenaars uit de hele wereld creëren speciaal voor dit evenement lichtinstallaties. Geselecteerde kunstwerken worden twee maanden lang tentoongesteld en zijn te bewonderen op en langs de grachten. Je kunt de expositie te voet of op de fiets verkennen, maar de meest betoverende manier om het festival te ervaren is vanaf een rondvaartboot die je geruisloos langs alle kunstwerken leidt. Het Amsterdam Light Festival is by far een van de leukste dingen om te doen in Amsterdam tijdens de kerstdagen.  

Eet oliebollen of appelflappen  

Tijdens de feestdagen vind je in Amsterdam overal door de stad kraampjes met lekkernijen. De lekkernij die het meest populair is onder Nederlanders is de oliebol. Deze zijn vergelijkbaar met donuts, alleen zijn oliebollen  rond. Je eet ze lekker warm met heel veel poedersuiker erop. Het is een Nederlandse gewoonte om oliebollen te eten op oudejaarsavond, wat dus ook gelijk die enorme rijen bij de oliebollenkramen verklaart. Ga je naar een oliebollenkraam? Probeer dan ook eens een appelflap. Dit traditionele, zoete Nederlandse baksel van deeg is gevuld met appels, rozijnen, suiker en kaneel. Smullen maar! 

Kijk je favoriete films of tv-series in de lounge  

De beste manier om de donkere dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw door te brengen, is door met je vrienden in de Student Experience lounge je favoriete series of films te bingen. Ga je voor de complete reeks  van Harry Potter, Home Alone of Lord of the Rings? Of zat je al met smart te wachten op de nieuwe kerstfilms van 2022? Onze favoriete kerstfilms zijn Falling for Christmas (Netflix), Christmas With You (Netflix), Christmas Full of Grace (Netflix), Your Christmas Or Mine? (Prime Video), A Christmas Story Christmas (HBO Max), Santa Camp (HBO Max) en The Guardians of the Galaxy Holiday Special (Disney+)? Wat je ook doet, pak je dekentje, een grote kop thee en geniet van lui zijn. Je hebt het verdiend!   

Ga schaatsen   

Als er één ding is waar bijna elke Nederlander van houdt, dan is het schaatsen. Daarom zijn er in Amsterdam meerdere schaatsbanen te vinden. De populairste banen zijn op het Museumplein, net achter het Rijksmuseum, en het Leidseplein. De grootste is de Jaap Eden IJsbaan, met een openluchtbaan van 400 meter. Deze ligt een beetje buiten het centrum, maar is zeker een bezoek waard als je serieus wilt schaatsen. De baan ligt aan de Radioweg 64 en bevindt zich op 30 minuten rijden met het openbaar vervoer vanaf het centrum van Amsterdam.  

Vuurwerk kijken op oudejaarsavond  

Amsterdam is een van de gemeenten in Nederland die ervoor heeft gekozen om het  gebruik van vuurwerk te verbieden. De gemeente Amsterdam organiseert daarom op verschillende locaties in Amsterdam vuurwerkshows die gratis toegankelijk zijn. Gezellige plekken in Amsterdam waar je kunt genieten van de festiviteiten zijn het Leidseplein, de Dam, het Rembrandtplein of de Nieuwmarkt. Vergeet niet dat deze plekken erg populair zijn en veel mensen aantrekken dus kom ruim op tijd! Als je oud en nieuw bij Student Experience viert, houd er dan rekening mee dat de rooftops helaas niet open zijn.