Vrienden maken in een nieuwe stad

We gaan niet liegen. Vrienden maken in een nieuwe stad kan een uitdaging zijn. Maar één van de leuke dingen van een (internationale) student zijn, is dat veel mensen in hetzelfde schuitje zitten. Dus schaam je niet en ga ervoor!

Word lid van je studievereniging 
Tijdens college ben je omringd door mensen. Maar helaas klik je niet per se gelijk met degene die naast je zit of vind je altijd iemand om mee te praten in de pauze. Lid worden van de studievereniging van jouw studie is een uitstekende manier om nieuwe mensen te ontmoeten en leuke en leerzame activiteiten te doen. 

Word lid van een club of cursus 
Als je mensen wilt ontmoeten met dezelfde interesses ontmoet je die sneller wanneer je doet wat jij leuk vindt. Zo simpel is het. Meld je dus aan voor die cursus pottenbakken, salsa-les of sportclub. Amsterdam heeft veel opties, dus een club vinden die je leuk vindt is zo gedaan!  

Meetup 
Meetup is een geweldige website om mensen met dezelfde interesses als jij te ontmoeten. Er zijn al honderden Meetup groepen in Nederland, dus je weet bijna zeker dat je iets bij jou in de buurt vindt. Sluit je aan bij een groep die naar een film gaat die je al wilde zien, ga bowlen of speel je favoriete bordspel met mensen die er net zo enthousiast over zijn als jij.  

Amigos 
Je wordt voortdurend omringd door mensen die net als jij op zoek zijn naar gezelschap. Maar hoe vind je ze? Met de app Amigos kun je selecteren waar je zin in hebt. De app wordt gebruikt voor spontane ontmoetingen, zoals huisfeestjes, voetbal kijken, spelletjes spelen of samen hardlopen. Je kunt automatisch mensen in de buurt uitnodigen. 

Bumble BFF 
Bumble heeft drie mogelijkheden: Bumble Date, Bumble BFF en Bumble Bizz. Zodra je een account registreert, kom je op een beginscherm waar je kiest voor Bumble BFF. Net als bij de datingversie van de app vul je je profiel in door foto's en interesses te uploaden en aan te geven waar je naar op zoek bent. Als je de app al voor dating hebt gebruikt, kun je de app openen en op het grijze silhouet linksonder in je scherm klikken. Druk vervolgens op het instellingenpictogram, en de app brengt je naar een menu waar je de modus kunt omschakelen naar BFF. Let’s swipe! 

Facebook-groepen 
Facebook is een beetje passé. Maar het kan een handig platform zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken als je in een nieuwe stad gaat wonen. Er zijn veel verschillende groepen voor mensen. Hier zijn wat leuke voorbeelden: