Student Experience Amsterdam Minervahaven behaalt BREEAM-NL In-Use Excellent certificate

Wij kunnen met trots meedelen dat Student Experience Amsterdam Minervahaven het BREEAM-NL In-Use certificaat heeft behaald. Met dit certificaat zijn wij officieel het meest duurzame studentencomplex van Europa.

BREEAM is de internationale certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving en maakt de mate van duurzaamheid van een gebouw en gebied inzichtelijk. Student Experience Amsterdam Minervahaven is trotse bezitter van het BREEAM-NL Excellent certificaat, en we brengen onze duurzaamheidsprestaties naar een hoger niveau met het BREEAM-NL In-Use Excellent certificaat. Het label geeft de prestaties aan op basis van een reeks normen, waaronder de exploitatiefase van het project. Dit betekent dat het gebouw niet alleen duurzaam is gebouwd, maar ook duurzaam in gebruik is. 

Gebouwen met BREEAM-NL In-Use worden beoordeeld op een breed scala aan onderwerpen, zoals management, gezondheid en welzijn, energie, transport, water, materiaalgebruik, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling. De duurzaamheidsdoelstellingen stijgen uit boven het wettelijk verplichte minimum, zoals vastgelegd in wet- en regelgeving. BREEAM-NL certificering is daarmee ‘bovenwettelijk’ en is dan ook een vrijwillige keuze van Student Experience, omdat zij duurzaamheid als een belangrijke kernwaarde ziet.