Hier ontdek je de leukste tweedehands meubels in Amsterdam

Waarom zou je nieuwe meubels en interieur items kopen, terwijl het veel leuker is om tweedehands pareltjes te ontdekken? Daarnaast is het natuurlijk veel duurzamer én goedkoper. Op verschillende plekken in Amsterdam en online kun je hele toffe vintage spullen op de kop tikken, waarmee jij jouw eigen unieke inrichting samenstelt.

 

Rataplan
Rataplan is één van de grootste kringloopwinkels van Nederland en heeft 3 locaties in Amsterdam. De winkel aan de Generatorstraat is de grootste en zit op een steenworp afstand van Amsterdam Minervahaven. Met maar liefst 2 verdiepingen kun je hier eindeloos rondneuzen tussen de meubels, lampen, kunst en nog veel meer. Rataplan heeft zelfs zijn eigen recyclefabriek! Hier wordt overgebleven textiel gesorteerd om nog verder gerecycled te worden.

Reliving
Het is natuurlijk leuk om er op uit te gaan om de mooiste spullen te ontdekken en te bemachtigen, maar we begrijpen ook dat het heerlijk is om dit op een regenachtige middag vanuit je luie (tweedehands) stoel te doen. Reliving is de online marktplaats voor tweedehands design en vintage meubels. Hier kun je niet alleen alles vinden voor je interieur in verschillende prijscategorieën, maar je kunt ook zoeken op de stijl die bij jou past. Van eclectisch tot Hollywood Regency, van vintage
tot Scandinavisch; je kunt er werkelijk alle stijlen vinden!

Brût
Voor de mooiste accessoires moet je bij Brût zijn. Je vindt hier vooral prachtige vazen, glazen en kaarsenstandaards, maar ook home office items die het studeren nét even wat leuker maken. Je kunt Brût op afspraak bezoeken of online bestellen. Bekijk vooral hun Instagram account om alvast wat inspiratie op te doen!

Van Dijk en Ko
Bij Van Dijk en Ko in Amsterdam Noord kom je in een enorme loods terecht met voornamelijk kasten, stoelen en tafels uit onder andere Hongarije, Roemenië en Frankrijk. Je treft hier echt unieke items aan waar je heel erg blij van wordt! Amsterdam Noord staat bekend om zijn vintage stores en vlooienmarkten, dus als je gaat maak er dan meteen een gezellig dagje uit van.

De Weldaad
Alle items bij De Weldaad hebben een bijzondere herkomst. Je vindt hier bijvoorbeeld oude schoolbankjes of handgemaakte kersdecoraties. In hun loods aan de Noordermarkt kun je de hele middag rondstruinen om authentieke schatten te ontdekken.