Student Experience Amsterdam Minervahaven

5 hotspots rondom Minervahaven

Wonen bij Student Experience is niet alleen leuk omdat het een samenkomen van medestudenten is en het complex over veel faciliteiten beschikt, maar vooral omdat de bruisende stad Amsterdam aan je voeten ligt. Of je nu woont in Student Experience Amsterdam Amstel, Zuidas, NDSM of Minervahaven; er is altijd meer dan genoeg te ontdekken in de omgeving!

Minervahaven ligt in één van de nieuwste woon- en werkgebieden van Amsterdam: De Houthavens. De geschiedenis van de Houthavens gaat helemaal terug tot 1876 en stond vooral bekend als transport- en opslagplaats voor, hoe kan het ook anders, hout. Toen het houttransport steeds meer via de weg verliep, groeide het uit tot industrieel gebied. Vooral voor ondernemers in de creatieve sector, zoals kunst, media, entertainment en mode. Inmiddels is het een levendig gebied, gekenmerkt door zijn aanlegsteigers, waar moderne architectuur, horeca, wonen en internationale bedrijven samenkomen. Hieronder zijn de leukste hotspots rondom Minervahaven te vinden. Waar ga jij als eerste naartoe?

1. REM-eiland

In 1963 werd Reclame Exploitatie Maatschappij (REM) gesticht. Een platform dat commerciële televisie maakte onder de naam TV Noordzee. 2011 werd het REM-eiland overgebracht naar de Nieuwe Houthaven. Het dient nu als kantoorruimte en er zit een restaurant. Genieten van een hapje en drankje terwijl je uitkijkt over de Houthavens en het IJ. Absoluut de moeite waard!

2. Theater Amsterdam

In tegenstelling tot de meeste theaters in Amsterdam, is dit theater in de Houthavens een super modern gebouw dat te herkennen is aan de grote glazen gevel aan de voorkant. Er worden niet alleen toffe theatervoorstellingen gegeven, maar ook business events en (mini) concerten. Dit voorjaar hadden ze een zaal omgetoverd tot beddenbioscoop. Say what? Als dat geen reden is om de agenda in de gaten te houden…

3. Spaarndammerbuurt

Breng één (of meerdere) middag(en) door in de Spaarndammerbuurt. Omdat hier te veel leuke restaurants en winkels zitten om op te noemen, kun je het beste zelf op ontdekking gaan. Trek sneakers aan en slenter lekker rond. Doe een biertje bij bar Mick, haal een bagel bij Bagel & Beans of ga voor heerlijke vegetarische gerechten naar Morris & Bella.

4. Paaseiland

Voor het ultieme zomergevoel ga je naar Paaseiland. Ontspannen in een hangmat of op je handdoekje in het gras met uitzicht over het IJ, terwijl je comfort food uit de Pacifische keuken ontdekt. Je vindt Paaseiland op het Stenen Hoofd en komt na een middagje chillen in een hangmat gegarandeerd weer helemaal relaxed thuis.

5. Westerpark

Ontdek een wereld vol cafés, restaurants, galeries, clubs of volg een intensieve bootcamp in de buitenlucht. In het Westerpark bruist de Amsterdamse gezelligheid volop. In de zomer is dit de plek voor festivals en leuke markten. En dat op slechts 5 minuten fiets afstand. Je kunt natuurlijk ook low budget genieten door een groot kleed en picknickmand mee te nemen.